Kierros autonäyttelyissä (4.9.2010)

Pienestä ne on huvit joskus revittävä. Näin autonäyttely-viikonloppuna ajattelin, että lähdenpä kiertelemään liikkeitä. Jotta homma ei kävisi liian tylsäksi, niin keksin, etten kieltäydy, jos myyjä tarjoaa mahdollisuutta koeajolle. Muutoinkin tekisin niin, että annan keskustelun "avaimet" myyjälle.

Ensimmäisessä liikkeessä oli näytillä Nissanit, Hyundait ja Opelit. Sekä kahvia ja pullaa. Mieleen jäi, että miksikähän Hyundai i20 ei ollut mukana siinä Tuulilasin "Suomen halvimmat autot" -vertailussa. Varmaan siksi, että se olisi hakannut Dacian ja muut mennen tullen.

Toisen liikkeen mainospylväässä komeili Saabin logo. Myyjäkin tuli jo juttusille, kun istuin vähän käytetyn Yariksen ratin takana. Ei ehdottanut koeajoa. Ihan mielenkiinnosta kysyin, että missäs ne Saabit. Ei ollut tällä kaverilla tietoa, että kuka Saabia nykyisin edustaa, mutta heillä on vain huolto.

Kolmannessa liikkeessä sain jälleen kahvia ja pullaa. Tuttu Toyota-myyjä tuli juttusille ja ehotteli, että säästelisin Saabia ja ostaisin talviautoksi Toyotan. Kehuin Aygoa sen taloudellisuudesta ja siitä hän keksi, että hänpä soittelee sitten, kun Priuksia tulee heille myyntiin.

Neljännessä liikkeessä, eli Wetterillä, sitten onnisti. Myyjä tuli juttusille, kun istuin Fiestan ratin takana. Ei tarvinnut kauaa jutella, kun avaimet tarjottiin käteen. Pääsin siis koeajolle, 1.25 litraisella ja 82 hevosvoimaisella Fiesta Ghialla.Liikkeessä ollut tummasisustainen kojelauta muistutti lähinnä Darth Waderia, mutta tämä vaalea kojelauta henki jotain aivan muuta. Se oli upea. Ja ajoon pääsin, niin kylläpä tuntui hyvältä. Upea auto. Tuntui vakaalta ja jämäkältä. Mutta kun koeajolenkin päätteeksi istahdin takapenkille, niin totesin sen ahtaaksi. Lähes yhtä hyvin sitä mahtuu Aygon takapenkillekin.Eikä tässä vielä kaikki. "Tulisiko vaihdossa mitään", aloitti myyjä. No onhan se tuo Toyota tuossa pihalla, sanoin. Ja niin sitä laitettiin laskukone käymään. Aygon arvoksi saatiin 8200 euroa, välirahaksi 9900 euroa :-). Niin, siis lähinnä hymyilytti. Luulevatko ne, että niin halpaan menisin. No, huomenna taidan käydä ne loput liikkeet..


 

Uusimmat jutut


Jaa |