Näkökulmia autonvaihdon taustalla (30.1.2014)

Peugeot tuntui meille sopivimmalta vaihtoehdolta ominaisuuksien, tilojen, hinnan (pitkälti rahoituksen ansiosta) ja kulutuksen puolesta, että Aygon taival meillä päättyi lähes viiden hyvin menneen vuoden jälkeen. Ensituntumaltaan Peugeot vaikuttaa kaikessa piirun verran askeleelta eteenpäin. Niin kuin uusien autojen kyllä pitääkin.

Päätökseen vaikuttivat Aygon rahoituskauden päättymisen lisäksi sen ikä, joka olisi tuonut tullessaan monenmoista päivitystä renkaista ja alustasta lähtien. Ainoa vika siinä ilmeni viime vuoden kesän alussa, kun vesipumppu petti. Sekin pisti miettimään. Lisäksi ajomme ovat muuttuneet viiden vuoden aikana ja nykyisellään kisamatkoja tulee jo niin paljon, että viides istumapaikka, suuremmat tilat sekä parempi kolariturvallisuus painoivat vaakakupissa uuden auton suuntaan. Aktiiviset turvalaitteet sekä erityisesti vakionopeudensäädin oli myös valinnan puolella.

Ja loppuvuodestahan poikammekin ajaa ajokortin ja hänen mielipiteensä painoi tässäkin asiassa automallin ja värin osalta. Eikä tässäkään asiassa turvallisuusnäkökulma jäänyt huomioimatta.

Tässäpä Peugeot heti tuoreeltaa:
Ja tässä viimeiset kuvani Aygosta, 100 tkm sen mittariin ajettiin (tai no 98tmk, kun 2 tkm oli valmiina meille tullessa): 

Uusimmat jutut


Jaa |