35 litran tankki (29.5.2009)

Pitää tuntea rajansa, eikö totta? Minäkin niitä opettelen. Olin nimittäin huolimattomasti lukenut käyttöohjekirjasta, että Aygossa ois 47 litran tankki ja ihmetellytkin, miten aikaisin, jo noin 32 litraan jälkeen, se alkaa piipittelemään varoituksiaan bensan loppumisesta. Ajattelinpa, että ohjekirjan varoitus, että tankissa olisi hyvä olla aina vähintään kolmannes bensaa, oli ohjeilmoitu myös bensamittariin. No, eilenpä se ei sitten enää käynnistynytkään ja arvasin heti, että bensahan tästä on loppunut. Ihmettelin toki, sillä tankissa piti laskujeni mukaan olla vielä lähes 10 litraa bensaa.

No, onneksi juuri tuon talon tallissa oli varakanisterissa 5 litraa bensaa, jolla täytin tankin ja pääsin matkaan. Tankkiin ja tuohon kanisteriin sain sitten hieman reilu 38 litraa mahtumaan. Myöhemmin luin ohjekirjaa tarkemmin ja tankin koko onkin tässä vain 35 litraa. No, tulipa tuokin nyt sitten selväksi. 628 km oli tankillisella ajettu puhdasta kaupunkiajoa ennen kuin bensa loppui.

Tankki on meidän käyttöömme hyvinkin sopivaksi mitoitettu. Se on sopivan pieni, että on varaa tankata aina täyteen. Lisäksi on testattu, että yhdellä tankillisella pääsee sopivasti välin Kajaanista Helsinkiin. Jossain siinä Keravan kohdalla se alkoi piiputtamaan varoituksiaan.

Talvipakkasten hellittämisen ja Aygoon siirtymisen myötä meidän perheen bensakulut ovat tippuneet helmikuisesta 330 eurosta toukokuiseen 138 euroon. Oma vaikutuksensa toki on yhteen autoon siirtyminen, joka lienee kuitenkin vain väliaikaista, kyllähän miehellä harrasteauto pitäisi olla. Vuonna 2008 bensakulujen keskiarvo oli 368 euroa kuukaudessa ja vuonna 2007 315 euroa.


 

Uusimmat jutut


Jaa |