Aygo Hybridi (3.10.2009)

Lueskelin tuossa Toyota-julkaisusta juttua uudesta Priuksesta ja sen toimintaperiaatteesta. Olen myös taustalla miettinyt, milloinhan seuraavan sukupolven Aygo julkaistaan, ja millainen siitä tehdään? No, nythän on valloillaan tämä sähköauto-protoilukausi ja hybridit ovat jo osoittaneet toimintakykynsä arjessa, joten Toyota voisi tehdä lähivuosien killerituotteen yhdistämällä Aygon tilaratkaisut ja Priuksen tekniikan. Jos Prius kulkee 3,9 litran kulutuksella, niin uskon Aygon kokoisen auton pääsevän 2,8 litran kulutuksella. Ja jos hinta olisi nyky-Aygon tapaan hyvin maltillinen, tilat neljälle hyvinkin käypäset, niin mikäpä olisi enää menestyksen tiellä.

Saab-foorumilla kyllä vähätellään ja jopa ilkutaan Toyota-kuskeille (ei tosin vielä minulle, koska en ole Toyotaa siellä mainostanut), mutta täytyy ymmärtää, että nämä merkit painivat ihan eri sarjassa. Kyllähän Saabi aina Audit, BMW:t, Volvot ja Mersut selättää, mutta edullista ja taloudellista kauppakassia Saabilla ei ole tarjota. On tämä pikku-tojo kuitenkin varsin pätevä auto ollut ensimmäisen puolen vuoden kokemuksella. Toki, jos Saab olisi jo joskus vuonna 2006 julkaissut pienehkön 9-1 -mallinsa, voisi tämäkin perhe vakavasti sitä käytettynä harkita.

Nooh, nyt kuitenkin ajellaan tyytyväisenä pieniruokaisella ja riittävän tilavalla Aygolla ja lähinnä vain mieleen tulee, että jos uusi Aygo julkaistaan riittävän samanlaisella ajatuksella ja vieläkin taloudellisempana, niin koeajolla ehkä pitäisi käydä.


 

Uusimmat jutut


Jaa |