Toimintasuunnitelma 2011


Vuosi 2011 on Kainuun Yleisurheilun15. toimintavuosi. Takana on hyvin järjestetyt Kalevan Kisat. Nyt on tehtävä työtä sen eteen, että tulevaisuudessakin on osallistujia Kalevan Kisoissa Kainuusta. Koti Kalevan Kisojen menestys oli positiivinen; Elisa Leinosen yllätyshopea ja Seppo Kujalan pronssi vajaakuntoisenakin olivat hieno saavutus. Henri Väyrynen oli kuudes seipäässä. Lisäksi karsinnoissa kilpaili viisi kainuulaista, joten piirin kokonaistulos oli parempi kuin vuoden 1984 kisoissa. Myös PM- ja SM-mitaleita saatiin nuorten yleisurheilijoiden tuomina, joten suunta on oikea ja ylöspäin.
Harrastajamäärä kasvoi edellisestä vuodesta ja oli korkein pitkään aikaan. Lähiajan tavoitteena on kasvattaa passillisten urheilijoiden määrä yli 400:n. Pohjois-Kainuussa emme ole onnistuneet saamaan harrastusta tyydyttävälle tasolle, joten sen eteen on tehtävä töitä.
Edelleenkin kannustan seuroja miettimään keinoja terveysliikunnan aloittamiseksi ja edelleen kehittämiseksi. Se on parasta ennalta ehkäisevää työtä vähentää sairaanhoidon kustannuksia ja saada lisäksi varoja omalle seuralle.
Kalevan Kisojen jälkeen suunnataan voimavarat perusyleisurheilutyön tekemiseen ja harrastajamäärien kasvattamiseen.