Toimintasuunnitelma 2014

KAINUUN YLEISURHEILUN TOIMINTASUUNNITELMA 2014

Yleistä

Vuosi 2014 on Kainuun Yleisurheilun18. toimintavuosi. Piirin seurojen toiminnassa on havaittavissa osittaista hiipumista. Elisa Leinonen on edelleen piirin paras urheilija ja ennätyksen parantaminen osoitti, että potentiaalia on vielä olemassa. Kalevan Kisoista tuli hänelle hopeaa ja voitto hallikisoissa. Perttu Korhonen paransi edelleen ennätystään. Se on nyt 540. Henri Väyrynen voitti 2 SM-kultaa 22 v.-sarjassa, lajeina pituus ja 3-loikka. Myös toisen polven pikajuoksija Annika Haverinen pääsi SM-mitalin makuun sarjassa T14.
Lähiajan tavoitteena on edelleen kasvattaa lisenssiurheilijoiden määrä yli 400:n. Tämä vuosi oli pohjanoteeraus, kun määrä jäi alle 300:n. Ylä-Kainuussa emme ole onnistuneet saamaan harrastusta vieläkään tyydyttävälle tasolle, joten sen eteen on edelleen tehtävä töitä. Samoin vanha yleisurheilupitäjä Sotkamo on jäänyt kauas parhaista päivistään. Siellä on saatava yleisurheilu uudelleen käyntiin.
Urheiluliiton uuden strategian mukaan siirrytään asteittain aluemestaruuskilpailuihin vuoteen 2015 mennessä. Tämä tuo uusi haasteita piirin kilpailutoimintaan.
Voimavarat on edelleen suunnattava perusyleisurheilutyön tekemiseen, unohtamatta terveysliikuntaa ja sen hyviä vaikutuksia sairauden ennalta ehkäisyyn.

Seuratoimikunta

Seuratoimikunnan tehtävät

-seuratoimintakoulutuksesta ja nuorisovalmennuksesta huolehtiminen
-9-15- vuotiaiden ohjaus-, urheilukoulu- ja kilpailutoiminta
-maakunnan urheiluseurojen yhteistyön kehittäminen
-yhteydenpito koululiikunnassa, Hese-kisoissa ja Vattenfall-seuracupissa
-lasten urheilukoulutoiminnan liikkeelle saaminen ja vahvistaminen kaikissa seuroissa

Koulutustilaisuudet
Keväällä tai syksyllä 2014 järjestetään lasten yleisurheiluohjaajakurssi.
Opettajakoulutustilaisuuksia järjestetään kaksi.


Alue- ja piirileiritys
Alueleireille osallistutaan hakemusten perusteella.
Piirileirejä järjestetään kaksi toinen 10.5.2014 Vuokatissa ja toinen syksyllä.

Kainuusta vain Elisa Leinonen on päässyt Urheiluliiton valmennusryhmiin 2013-2014


TUOMARIKOULUTUS

Veteraanien SM-kisat menivät tuomaritoiminnan osalta kohtuullisen hyvin, joten suurta koulutustarvetta ei tällä hetkellä ole. Tarve on uuden toiminnan mukanaan tuomaa peruskoulutustasoa, jota annetaan tarpeen mukaan.

Vastuulliset pääkouluttajat eri sektoreilla ovat

Lähetys avoin
Maalikamera Teuvo Heikura
Kuuluttaja Markus Tervo
Tuomari Seppo Viirret


KILPAILUTOIMINTA

Suomen Urheiluliiton uuden toimintastrategian mukaan piirienmestaruuskisat lakkautetaan viimeistään v. 2015. Tänä vuonna järjestettiin ensimmäiset aluemestaruuskilpailut. On pelättävissä, että Kainuussa osanottajien määrä putoaa selvästi, jos aluemestaruuskilpailuihin pitää lähteä Kainuuta kauemmas. Tämän vuoksi kilpailukalenteriin on merkitty ensi vuodelle Kainuuseen edelleen pm-kisat. Muut pohjoisen alueen piirit eivät järjestä omia pm-kisoja. Seuraluokittelupisteet lasketaan kuitenkin v. 2014 entisellä kaavalla, joten pm-kisoihin kannattaa osallistua.

Kilpailutoiminnan tavoitteet vuodelle 2014

Kalevan Malja pisteet yli 50

Yhteisten nuorisokansallisten kisojen järjestäminen; KajKi, SotkJy, PaltU ja KuhmKi

Liitteet Hallikalenteri Kainuu 2014
Alustava arvokilpailukalenteri 2014TIEDOTUS- JA MARKKINOINTITOIMIKUNTA

Kainuun Yleisurheilun nettisivut ovat osoitteessa:
www.tarzani.com/kainuunyleisurheilu
Sivuja pyritään lisäämään ja täydentämään nykyistä nopeammin. Toimikunta tiedottaa Kainuun yleisurheilusta ja pyrkii herättämään keskustelua myös muusta liikunnasta. Seuroja pyydetään nimeämään tiedotusvastaavat, jotta tiedottaminen piirin alueella olisi yhtenäistä. Kilpailuista ja kokouksista pyritään tiedottamaan nopeasti.
Laaditaan vuoden 2014 kilpailukalenteri suppeana painoksena vuoden 2013 tapaan
KUNNIAKIERROS

Kunniakierros toteutetaan nyt 33. kerran. Tänä vuonna toteutetut seurojen osuuden nostot lisäsivät seurojen keräyssummia, vaikka seuramäärä valtakunnassa jäi edellisvuotta pienemmäksi. Kunniakierros on edelleen erittäin tärkeä varainhankintakeino seuroille ja piirille. Tarkoitus on, että saisimme edelleen kasvatettua mukaan tulevien seurojen määrää. Tavoitteena on 17000 euroa ja 8 seuraa. Piirin kunniakierrospäällikkönä toimii Seppo Viirret.


TALOUSSUUNNITELMA

Piirin panostus on ruohonjuuritason toiminnan laajentamisessa ja sitä kautta yleisurheilijoiden määrällisessä kasvussa. Talouden parantamiseen on keksittävä uusia keinoja. Tämä on erittäin kova haaste hallituksen työskentelylle edelleen.

Taloussuunnitelma liitteenä.