Etusivu


Puheenjohtajan tervehdys

Alunperin SVUL:n Kainuun urheilupiiri on perustettu 2.4.1911. Kun ensimmäiset piirinmestaruuskilpailut järjestettiin 1912, on sata vuotta pm-kisoja täynnä tänä vuonna. Osallistukaamme sankoin joukoin 100 vuotta sitten alkaneisiin kisoihin.
Kalevan Kisojen jälkeen on piirin toiminnassa tapahtunut pieni notkahdus, toivottavasti tilapäinen. Muuten urheiluelämämme elää suuren muutoksen keskellä, suoritetaan tietynlaista uusjakoa. Myös yleisurheilu on tässä myllerryksessä mukana. Meidän yleisurheiluihmisten on nyt entistä enemmän tehtävä perustyötämme, luotava mahdollisuuksia yleisurheilun harrastamiselle, niin että sitä harrastettaisiin jokaisessa Kainuun kunnassa. Halukkaita nuoria kyllä löytyy, kun osaamme vain oikein toimia ja ohjata heitä hyvän ja monipuolisen harrastuksen pariin. Uskon, että tulevaisuudessa myös SUL panostaa enenevässä määrin seuratyöhön, kun kentän hyvin tunteva Jarmo Mäkelä aloittaa liiton toimitusjohtajana.
Viime vuoden hienoin saavutus oli Elisa Leinosen SM-kulta, ensimmäinen Kainuuseen 28:aan vuoteen. Sykähdyttävää oli myös se, että Kainuun Liikunta valitsi hänet vuoden urheilijaksi Kainuussa, niin ei monesti ole yleisurheilijalle tapahtunut.
Toinen alue, missä kannustan seuroja edelleen työskentelemään, on terveysliikunta. Järjestämällä oikein suunniteltua toimintaa terveytensä eteen liikkuville on myös mahdollisuus saada lisää varoja seuratoimintaan ja myös toimijoita sitä kautta lisää. Eläkeläisten ja veteraaniurheilijoiden määrä kasvaa kokoajan ja uskon, että seuratoiminnassa ymmärretään myös tämä mahdollisuus.
Ensi kesä on taas hieno yleisurheilukesä, EM-kisat Helsingissä ja olympiakisat Lontoossa, voiko enää enempää vaatia ja odottaa. Suomessa on myös kovasti panostettu kisoihin valmistautumisen, toivottavasti se myös kannattaa.
Kiitos kaikille yleisurheilutyöhön osallistuville, se työ ei mene hukkaan.